Dansschool en Dansshop
Onze school in een notendop

Bij ons kan u terecht voor danslessen op verschillende niveau’s (van beginners tot gevorderd) voor jongens en meisjes en voor alle leeftijden (vanaf kleuters van 4 jaar tot tieners, studenten en zelfs ouders zijn welkom!) Uiteraard worden de klassen opgesplitst volgens leeftijd en niveau zodat iedereen zich goed voelt in de de groep. De groepen worden bewust klein gehouden om iedereen persoonlijke begeleiding te kunnen geven. Er wordt intensief gewerkt aan techniek, conditie en lenigheid, doch alles in een ontspannen sfeer. Kom kennis maken met één of meerdere van onze dansstijlen (ballet, jazz, modern, hiphop, pointes, ballet fit/stretch) tijdens een gratis proefles. Ons gemotiveerd en gediplomeerd team zal u overtuigen! Voor meer foto’s en sfeerbeelden kan u altijd een kijkje nemen op onze facebookpagina.

Meer uitleg over elke les vindt u terug onder ‘lessen’

La mariposa, een dansschool waar vriendschappen worden gemaakt!

Voor al uw danskledij en dansbenodigdheden kan u terecht in onze online balletwinkel/danswinkel
Sofie richtte La Mariposa op in 2000 na een jarenlange intensieve opleiding in het systeem Royal Academy of Dance en Imperial Society of Teachers of Dancing (waar ze het hoogste dansersdiploma ballet behaalde met onderscheiding). In combinatie met haar balletopleiding studeerde ze zakelijk vertalen en tolken aan de hogeschool in Gent, waar ze afstudeerde in 2000. Tijdens het secundair onderwijs en de hogeschoolopleiding volgde ze een lerarenopleiding in balletschool Minne te Sint-Denijs.

La Mariposa begon kleinschalig met enkel balletlessen voor kleuters (het gekende préballet). De school groeide echter heel snel en alleen ballet voldeed niet meer aan de vraag ... al snel breidde de school uit met jazz en aerobics.

In 2006 werd het tijd om versterking in te roepen om het steeds groeiende aantal leerlingen onder te dompelen in de dansmicroben. Het team werd uitgebreid en op vraag van de leerlingen kwam er hiphop en hedendaagse/moderne dans bij. Sofie verzorgt vanaf nu enkel nog de balletlessen en pointelessen en staat  in voor de algemene leiding van de school. Tijdens de show draagt ze ook haar steentje bij voor het maken van de danskostuums.
Sofie Goegebuer (Klassiek ballet)
Yuna Schittekatte (Ballet en dancemix kleuters)
Yuna deed haar eerste balletpasjes als 3-jarige bij Dansschool La Mariposa. Haar hele leve lang heeft ze al een passie voor ballet en is ze dol op kinderen. Als kind deed ze naast ballet nog aan trampolineturnen bij Turnkring Oostakker en behaalde daar heel wat medailles mee.
Naast de 13 jaar balletlessen (inclusief 5 jaar pointes) bij Mariposa, volgde ze extra stages bij de Koninklijke balletschool in Antwerpen. Bovenop de balletlessen schoolde ze zich gedurende een paar jaar bij met jazzdans, modern en hiphop.
In 2018 prijkt ze zelfs als ballerina op een NTG affiche in alle Gentse trams.
Ze startte met lesgeven door af en toe een zieke collega te vervangen en gaf in 2022 haar eerste zomerballetkampjes bij ons.
Shirley de Muer (Ballet volwassenen, balletfit, pointes)
Shirley de Muer is 26, afgestudeerd in de Koninklijke balletschool in Antwerpen in 2014. Danste ook bij het ballet van Vlaanderen en organiseerde al tal van sportkampen.
Momenteel studeert ze nog verder als bewegingsdeskundige. Zij zal vanaf 2022 de balletlessen voor volwassenen voor zich nemen alsook de pointelessen en de ballet fit.
Copyright © 2022 by Tirechat  ·  All Rights reserved  ·  e-mail: tirechat@gmail.com