Home

Nieuws


Over ons

Team

Showteam

Vactures


Info

Lesrooster

Lesgeld

Vakanties

FAQ

Privacy Policy


Contact

Contact

Inschrijven

Webshop La Mariposa
Sofie Goegebuer (Klassiek ballet)

Sofie richtte La Mariposa op in 2000 na een jarenlange intensieve opleiding in het systeem Royal Academy of Dance en Imperial Society of Teachers of Dancing (waar ze het hoogste dansersdiploma ballet behaalde met onderscheiding). In combinatie met haar balletopleiding studeerde ze zakelijk vertalen en tolken aan de hogeschool in Gent, waar ze afstudeerde in 2000. Tijdens het secundair onderwijs en de hogeschoolopleiding volgde ze een lerarenopleiding in balletschool Minne te Sint-Denijs.

La Mariposa begon kleinschalig met enkel balletlessen voor kleuters (het gekende préballet). De school groeide echter heel snel en alleen ballet voldeed niet meer aan de vraag ... al snel breidde de school uit met jazz en aerobics.

In 2006 werd het tijd om versterking in te roepen om het steeds groeiende aantal leerlingen onder te dompelen in de dansmicroben. Het team werd uitgebreid en op vraag van de leerlingen kwam er hiphop en hedendaagse/moderne dans bij. Sofie verzorgt vanaf nu enkel nog de balletlessen en pointelessen en staat  in voor de algemene leiding van de school. Tijdens de show draagt ze ook haar steentje bij voor het maken van de danskostuums.

Anaïs Timmerman (ballet, modern, dancemix)

Anaïs () studeerde docent dans en uitvoerend theaterdans aan de Academie voor Danseducatie (Fontys) in Tilburg  en volgt verder o.a. dansworkshops aan P.A.R.T.S. (SummerSchool) en aan Tecniche Di Danza Moderna (TDM). Intussen studeert ze nog verder aan kinderpsychologie. Als docent wil ze dansers begeleiden in de zoektocht naar een eigenheid, naar tools om hun eigen danstaal te vinden en naar vertrouwen in de persoonlijke (dans)aanwezigheid. Daarbij focust ze op technieken, het belang van lichaams- en ruimtebewust bewegen, een ontspannen lichaam en de kracht van stilte in beweging. Vanaf 2019 zal Anaïs de lessen modern, dancemix en enkele balletgroepen voor zich nemen.


Jean-Louis De Cock (ballet,balletfit)

Jean-Louis Decock (Vietnam, 1995) werd op jonge leeftijd geadopteerd en woont sindsdien in België. Hij begon met dansen op 4 jarige leeftijd en werd op 12 jarige leeftijd aangenomen bij de Koninklijke Balletschool van Antwerpen. Daar werd zijn klassieke techniek verbeterd en maakte hij kennis met de moderne dans, Graham techniek, Spaanse dans en karakter dans.

Hij werd opgeleid door onder andere Vladimir Karakulev, Yelena Pankova, Anatoile Karpuchin, Bart de Block, Kevin Derwael en vele anderen. Hij danste onder andere ‘Blue bird’, ‘Sleeping Beauty’, ‘De Notenkraker’, ‘Apalachian Spring’ door Michael Shannon en ‘Gravity’ door Kevin Derwael. Hij werd ook uitgenodigd om te dansen tijdens het gala in Maribos (Slovenië) in 2013. In 2014 studeerde hij af aan de Koninklijke Balletschool en werd hij aangenomen bij De Dutch Junior Dance Division in Den Haag (met Rinus Sprong en Thom Stuart)

In 2017 werd hij finalist in het televisieprogramma Holland’s got talent en danste bij Armin Van Buuren

Jean-Louis is een zeer gemotiveerde danser/lesgever die uit elke danser het beste wil halen. Vanaf 2018 geeft hij de balletlessen voor tieners en volwassen, alsook de balletfit en choreogroep.Weintje Cleys (ballet kleuters)


Weintje werd geboren in  1998 en startte met ballet op haar vijfde. Daarna breidde ze haar interesse uit naar hedendaags, jazz, musical, hiphop en zelfs luchtacro .… maar ballet bleef haar grote liefde
In 2016 start Weintje  in onze dansschool bij de gevorderde groep ballet en pointes om haar techniek verder te optimaliseren. Vanaf 2017 verzorgt ze onze zomer-danskampen waarin haar liefde voor kindjes extra tot uiting komt: dansles, knutselen, schminken, spelletjes, …alles komt aan bod.

Vanaf 2018 neemt ze de lessen kleuterballet voor zich.