Home

Nieuws


Over ons

Team

Showteam

Vactures


Info

Lesrooster

Lesgeld

Vakanties

FAQ


Contact

Contact

Inschrijven
Sofie Goegebuer (Klassiek ballet)

Sofie richtte La Mariposa op in 2000 na een jarenlange intensieve opleiding in het systeem Royal Academy of Dance en Imperial Society of Teachers of Dancing (waar ze het hoogste dansersdiploma ballet behaalde met onderscheiding). In combinatie met haar balletopleiding studeerde ze zakelijk vertalen en tolken aan de hogeschool in Gent, waar ze afstudeerde in 2000. Tijdens het secundair onderwijs en de hogeschoolopleiding volgde ze een lerarenopleiding in balletschool Minne te Sint-Denijs.


La Mariposa begon kleinschalig met enkel balletlessen voor kleuters (het gekende préballet). De school groeide echter heel snel en alleen ballet voldeed niet meer aan de vraag ... al snel breidde de school uit met jazz en aerobics.


In 2006 werd het tijd om versterking in te roepen om het steeds groeiende aantal leerlingen onder te dompelen in de dansmicroben. Het team werd uitgebreid en op vraag van de leerlingen kwam er hiphop en hedendaagse/moderne dans bij. Sofie verzorgt vanaf nu enkel nog de balletlessen en pointelessen en staat  in voor de algemene leiding van de school. Tijdens de show draagt ze ook haar steentje bij voor het maken van de danskostuums.

Elien Devlieger (ballet, modern)

Elien werd geboren in 1992 en werd al gauw gebeten door de dansmicrobe. Ze danste ballet, modern, jazz en hedendaagse dans in verschillende plaatselijke dansscholen.

In 2015 studeerde ze moderne theaterdans uitvoerend met daarop volgend een 2 jaar durende opleiding als docent dans, beide aan de Fontys hogeschool voor de kunsten te Tilburg (Nederland). In 2016 behaalde Elien haar diploma yoga-instructeur in het centrum voor afstandsonderwijs.  Vanaf 2017 vervoegt zij het team als leerkracht ballet en modern.

Bjorn De Vilder (hiphop, musical dans)

Bjorn werd geboren in 1992. Hij startte met dansen op zijn elfde en dit werd al snel een passie zodat hij op zijn  16de al les gaf. Naast het geven van dansles organiseert hij ook dansevents -en shows en probeert hij  door te geven aan zijn leerlingen dat een wedstrijd om meer draait dan het winnen van een beker. Het gaat ook om vriendschap, respect voor andere teams en plezier beleven als danser en als team. Sinds 2016 vormt hij samen met docent Brandon Smet een duo op de nationale wedstrijden Streetdance, wat al een mooie 3e plaats opleverde.

Bjorn gaf lessen op verschillende plaatsen binnen Vlaanderen zoals voor locale sportdiensten, gaf een Musical workshop op de Dansdag van Danssport Vlaanderen en danste een figuratierol bij Ballet Béjart, in shows voor Studio 100, in de musical Footloose, als bendelid in de film Ghost Rockers, in een videoclip van Ment-TV, enz.

Vanaf 2017 vult hij ons team aan als leerkracht hiphop en musical dans.Lore Plantefève (ballet,balletfit)

Naast haar studies voor master in logopedische wetenschappen, danst Lore al jaren klassiek ballet. Zij danste verschillende keren mee met het Sint-Petersburg ballet in onder andere Don Quichote en De notenkraker en was te zien als danser op de Special Olympics. Ze doet regelmatig mee aan balletwedstrijden waar ze gewoonlijk in de top 5 belandt. Sinds 2008 is ze gestart als docente en behaalde haar diploma dansanimator in 2010. Vanaf 2016 zal zij ons team aanvullen voor ballet.